Kids

We begeleiden kinderen en jong volwassenen en vaak wordt dit ondersteunt door de gemeente.

Wat gaan we samen doen?

We spreken af op  een vast moment, we gaan elkaar en de paarden goed leren kennen. Onder persoonlijke begeleiding, op een vaste dag en tijdstip treffen we elkaar in de wei. Niet te veel wisselingen zodat er snel vertrouwen ontstaat.

De paarden paddock is het leefgebied van de paarden. Hier voelen zij zich thuis en veilig en heten wij je welkom. We gaan de paarden verzorgen en maken de leefomgeving veilig en schoon.

Alles wat we doen met en tussen de paarden doen we zo los en ontspannen mogelijk. Is er spanning aanwezig of vind je dingen moeilijk? Dan doen we een stapje terug, maken oefeningen eenvoudiger en kleiner, passen het tempo aan totdat je er aan toe bent dingen zelfstandig te doen.

We maken gebruik van spelletjes en tools. We luisteren naar ons eigen gevoel. We schilderen, kletsen en werken kleine opdrachten uit. We werken zacht en kalm met als doel jezelf goed te leren kennen. Alles vanuit het gevoel en visie van de paarden.

De opdrachten die we doen zijn samen met de paarden. Je leert om te gaan met de paarden, hoe ze op jou reageren, hoe jij op hen reageert, wat ze leuk vinden etc. Dit helpt je wanneer we op het paard gaan zitten. Daarnaast gaan we ook wandelen, longeren (los en vast), doen spelletjes, bergen over, slalommen etc. Je gaat jezelf herkennen in de paarden en je zult merken dat ze allemaal iets anders komen brengen.

Neem gerust contact met ons op via info@miee.nl. We helpen je graag.